Terug naar huis
Door: Fedderik
Blijf op de hoogte en volg Fedderik
14 Augustus 2007 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Wat Zambia, Livingstone, trouwerij, etc betreft, dat was een beetje dubbel. Heb me meer dan goed vermaakt daar maar ook de minste dag tot nu toe in Afrika daar beleefd. Het begon vrijdag met raften op de Zambezi rivier. Die is laag momenteel, het is hier winter, weinig regen, dus laag water, wat het raften ten goede komt, wild. Al na twee stroom versnellingen moest de eerste deelnemer ons verlaten met een gebroken been. Niet getreurd, vol goede moet verder in twee inplaats van drie boten, paar amerikanen haakten na dit incident vreemd genoeg af, nog 21 stroom versnellingen te gaan. Erg gaaf, verschillende mensen overboord gespoeld, bij stroom versnelling nummero 18 genaamd de washing machine met boot en al over de kop gegaan, kort om, geweldige ervaring. Echter de volgende dag, dag van de bruiloft, werd ik zo rond eenuur of 1 in de ochtend wakker. Beroerd, misselijk, alles er op en er aan. Kwam er tot negen uur van onderen en boven met enige regelmaat uit. Ik vond mij zelf op dat moment zeer zielig en trooste mij met de gedachte dat mijn Heit en Mem gelukkig nu niet ver weg meer waren, een paar kamers verder op. Tot ik er achter kwam dat die ook ziek waren, samen met zo’n beetje bijna alle Nederlandse gasten. Zoals ik al zei, mijn minste dag in Afrika. Maar ook die heb ik weer overleefd, feest ’s avonds echter voor het grootste gedeelte maar overgeslagen, was toch wel een beetje moe. Over de rest kan ik kort zijn, eergister, zondag, terug gereden van Zambia naar Johannesburg, gisteren het vliegtuig naar Port Elizabeth genomen, vandaag naar Port Alfred gereden en vanavond om zes uur vliegt deze jongen na een dikke 6 maand Afrika weer terug naar het oude vertrouwde Fryslan. Wie weet gaan we ooit nog eens voor een iets langere periode naar het buitenland en schrijf ik hier weer eens een verhaaltje, maar voorlopig is dit de laatste. Tot in Nederland,
Fedderik
14 Augustus 2007 - 09:12
Geartsje:
Een gebroken been? Toch niemand van jullie groep, wel?
Tot morgen!
(Volgens schiphol kom je pas om 15.30 aan) -
14 Augustus 2007 - 21:01
Ben:
Gozer! :)
Jij bent ook niet voor een gat te vangen he!
Succes met wennen aan dit vreemde kikkerlandje waar wij vandaan komen.
17 Augustus 2007 - 17:01
CragHack:
Las dat het einde er op zit, ik verwachtte jullie ook bijna weer thuis.
Tot gauw !