Geen titel - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Fedderik Mei - WaarBenJij.nu Geen titel - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Fedderik Mei - WaarBenJij.nu

Geen titel

Door: Fedderik

Blijf op de hoogte en volg Fedderik

24 Juni 2007 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Vanwege de vele enthausiaste reacties op mijn voorgaande schrijven heb ik besloten om nu al weer in de pen te klimmen, de figuurlijke pen wel te vertaan, en weer een berichtje te plaatsen. Bovendien kan ik het wellicht dit maal iets korter houden.
Dit verhaal begint bij het eerste weekend na mijn tochtje naar Johannesburg, een week of 6 geleden. Onder het motto, geld is er om uit te geven, zelfs als je dat geld niet hebt besloot ik om dit weekend na mijn 2 week durende vakantie wederom er een weekend tussen uit te gaan. Het lag niet helemaal in de planning, maar na een zorvuldige afweging, de voordelen met de nadelen vergelijken, ik heb wel tijd, er is gelegenheid, ik heb wel zin tegenover ik heb geen geld, kwam ik tot de conclusie dat er meer voordelen dan nadelen waren.

Op naar Hogsback dus, dit is een gebied hier niet heel ver vandaan, een km of 200 zo schat ik, is in Zuid Afrikaanse begrippen niet zo heel ver. Het schijnt dat de heer J.R.R. Tolkien hier is geboren en hier ook de inspiratie heeft opgedaan voor het schrijven van zijn toch wel redelijk bekende boek. De mensen onder ons die dit boek hebben gelezen begrijpen hoe het landschap er daar dus zo ongeveer uitziet. Voor de mensen die het boek niet hebben gelezen, snel gaan doen, geweldig goed boek. De film is maar een slap aftreksel vergeleken met het boek.
Maar goed, vol goede moet vertrokken donderdag avond en rond een uur of 8 aangekomen in de plaatselijke backpackers, tassen gedropt, een hapje gaan eten in de plaatselijke pitzaria en weer terug in de backpackers ons moed in gedronken voor onze wandel tochtje voor de volgende dag.
Het idee was om zo rond een uur of 9 te vertrekken en daarom zetten wij er rond 11 uur flink de pas in. Niet echt om de verloren tijd in te halen, meer omdat de meesten geen goed schoensel hadden voor stijle afdalingen, daardoor alleen in staat waren steeds meer snelheid te ontwikkelen en niet meer in staat waren te stoppen. Gelukkig zijn er meer dan een manieren om tot stilstand te komen.
Nu was het oorspronkelijke idee om drie dagen te gaan wandelen, respectievelijk de vrijdag, de zaterdag en de zondag. Nu begonnen wij vrijdag leuk, lekker gewandeld, mooi op tijd terug, alleen moesten we noodgedwongen de tocht wel voor de helft inkorten, ons tempo lag nog niet zo hoog. Daarom wij zaterdag weer vol goede moed op pad, echter toen wij al ruim 10 uur onderweg waren, de benen vol schrammen hadden wegens het nemen van een pad dat achteraf toch geen pad bleek te zijn en de zon al een geruime tijd achter de horizon was verdwenen begon die moed ons toch een beetje in de schoenen te zinken. Echter aan alles komt een eind, en uiteindelijk vonden wij onze backpackers ook weer terug, zo rond een uur of 9 ’s avonds. Echter de volgende dag was het annimo om wederom op pad te gaan er niet echt meer.

Nu zou ik de weekenden die hier op volgende, wat er inmiddels al een mooi aantal zijn, in mooie, goed te lezen maar wel erg lange verhalen kunnen gieten, echter de lengte van mijn verhalen schijnt de hoeveelheid reacties op een of andere manier ook te beinvloeden, dus daarom giet ik ze wel in wist u datjes ergens onder aan.

Nu dus verder met de huidige situatie, hier in Zuid Afrika zijn de meeste ambtenaren momenteel al zo’n vier weken aan het staken. Goh zeg je, dat moet kunnen, ze zullen wel een goede reden hebben. Ja, die is er, ze schijnen meer geld te willen hebben. Gevolgen zijn echter dat de lagere scholen hier al drie weken dicht zijn. Lagere scholen, he Fedderik, deed jij daar niet iets een aantal dagen in de week. Ja mensen dat is helemaal correct, ik deed daar iets. Momenteel vul ik mijn dagen met het activiteiten centrum en wat computer lessen in Badhurts aan jong volwassen. Komt er wel op neer dat de meeste kinderen al vier weken geen schoolbank hebben gezien en zo’n beetje de gehele dag hier over straat rond lopen te zwerven. Nu zijn er leerkrachten die dit geen goede gang van zaken vinden, en de gekleurde school heeft een poging gedaan om de june exams bij de hoogste groepen toch maar te gaan afnemen, echter na dat het hoofd van de school meerdere malen serieus was bedreigd zijn ze hier ook maar weer mee opgehouden. Ook de witte school probeerde tot nu toe enkele dagen open te blijven. Maar ook zij houden hier volgende week waarschijnlijk ook mee op. Er zijn inmiddels namelijk 2 bom meldingen op de school binnen gekomen. Tot zo ver dus de stituatie hier op de scholen.

Echter, ook in ziekenhuizen staakt het verplegend personeel. Wat inhoud dat verpleegkundigen uit het leger, welken blijkbaar onder een andere cao vallen, proberen om het werk over te nemen. Voorbeeld, een zwangere vrouw probeert een ziekenhuis binnen te komen, wordt wegens de staking geweigerd, er wordt nog een poging gedaan haar naar een prive hospital te brengen, maar het mag helaas voor moeder en kind niet meer baten.
Ook de Tbc kliniek hier in Nemato ( township ) is momenteel gesloten. Wat inhoud dat mensen die een behandeling tegen tbc kregen momenteel geen medicijnen meer krijgen. Nu kunnen ze dat nog wel overleven, echter als men een kuur niet af maakt werken de medicijnen de volgende keer niet meer. Komt er op neer dat mocht je nu je kuur niet af kunnen maken je nooit meer tbc moet krijgen...

Nu dan nog de wist u datjes:

Wist u dat:

Dat het momenteel aan deze kant van de wereld winter is.
Dat wij hier een paar dagen geleden de kortste dag mochten beleven
Dat winter hier niet echt met Nederland te vergelijken is
Ik hier in korte broek en t-shirt zit.
Wij met Port O call een heel weekend naar Jefferys bay zijn geweest.
Dat dit bekend staat om zijn surfen.
Ik dit echter niet heb gedaan.
Maar toch een geweldig weekend wederom heb gehad
Wij met de harde kern tot 7 uur in de morgen in de kroeg hebben gestaan.
De kroegjuf al rond een uur of 4 in slaap viel.
Lenny een uitstekende barman blijkt te zijn.
Ik er de volgende morgen al weer om 10 uur op moest
Nee niet om te surfen maar om te bungee jumpen
Ik hier totaal niet tegen op zag
Ik toen het zo ver was 180 graden van mening veranderde
Die vrije val dood eng is
Voor mensen die dit niet geloven ik alles op dvd heb staan
Dat paintballen erg pijnlijk kan zijn
Het hier echter in Zuid Afrika bijna niets kost.
Je voor 12 euro 3 uur en meer dan 4000 balletjes verder bent.
Meester Ben en ik al 5 maand elke dag voor de plaatselijke golfclub langs lopen
Wij daarom hebben besloten om onze golfkwaliteiten eens te gaan testen.
Wij daardoor een middag lang over de golfbaan hebben gescheurd.
Begonnen met 40 balletjes en eindigden met 7.
Een geweldige middag hebben gehad.
Dat ik wel beloof foto’s te plaatsen maar het gewoon niet doe.
Ik het daarom nu ook niet meer beloof.

Nu nog even het volgende. Ik moet hier ongelovelijk wraak gaan nemen op iemand, ik noem geen namen. Ik laat namelijk mijn computer even onbeheerd en ingelogd achter, kom ik terug heeft iemand het volgende mailtje aan alle studenten hier gestuurd:

Hello All!

I would like to ..um come out of the closet. I am in love with Sil. Yes, Cornelis van Hardeveld, YOU are my true love. Please don’t hate me, but I had to let it out! I love you more than the air I breathe. Like the brandy in my coke! We go together Like gin en Tonic.

I will be here eagerly anticipating your reply!

Tut tut

Ik zit momenteel aan moord te denken, echter de gevangenisstraffen schijnen hier niet zo milt te zijn, dus mocht iemand nog een ander goed idee hebben, dan hoor ik dat graag.

Voor nu groeten aan u allen vanuit een zonnig Afrika.

Fedderik

• 24 Juni 2007 - 13:05

Hans:

He Fedderik, is kannibalisme ook een misdaad? Groeten Hans

• 24 Juni 2007 - 17:30

Geartsje:

Tja, dat 'tut tut' aan het eind doet toch vermoeden dat jij de afzender van die mail bent...
    Dat ben je niet, zeg je?
    Heb je al replies gekregen?

Maar bungee jumpen? Dat is toch met een elastiekje aan je voeten, je met ware doodsverachting van een hoge brug of zo storten?
    Heb jij dat gedaan?
    Restpect! Ik begrijp dat je 't overleefd hebt? (Dat is je geraden ook, mem maakt zich al zo'n zorgen om je.)

• 24 Juni 2007 - 19:34

Oeds:

Een staking is heel beroerd begrijp ik.Maar wie wordt daar nu het meest door getroffen,de leerlingen of jij?Een paar bijlessen lijken mij aan jou ook wel besteed.Wanneer men bijvoorbeeld het eenvoudige woord ambtenaar al niet naar behoren kan schrijven,moet er nog heel wat worden bijgespijkerd.Over Tolkien deel ik je mening.Hebben hier onlangs langste dag beleefd.Weer hier herfstachtig,heb dus besloten binnenkort ook maar eens naar zonnig Afrika af te reizen.Heb tenslotte een sluirhut.

• 25 Juni 2007 - 05:42

@Heit: sluirhut?
    Is dat een caravan voor pasgetrouwde stellen? Of zitten die spelfouten toch in de vamielie?

• 28 Juni 2007 - 13:03

Hedser:

Als we moesten uitklappen wat allemaal in de familie van der Mei zit (en niet zit...), dan is Fedderik al lang terug en heeft hij waarschijnlijk zijn PABO diploma op zak... Kortom, het is onbegonnen werk...
    We kunnen het beter over mijn familie hebben. Is veel interssanter...

Oh ja, Fedderik, ik heb je kaartje ontvangen. Ik ben blij dat je langs mijn broer en Mable bent gegaan. Dit duidt waarschijnlijk op een soort schuld gevoel. Tenslotte gaan je ouders ook naar Afrika. We zijn dan ook niet het ongeluk met de step en mijn broer vergeten! En al helemaal niet de val die ik maakte van jullie hooiberg! Dat jullie naar Afrika komen is dan ook meer dan logisch. Wanneer komen jullie eens in Leeuwarden? Julianalaan 54c...

• 28 Juni 2007 - 18:24

Geartsje:

@Hedser: Daar zit inderdaad behoorlijk wat oud zeer bij jou zeg. Dat je dat nog steeds niet verwerkt hebt, joh.
    Tegen de tijd dat jij in Afrika gaat trouwen, komen mijn ouders vast ook wel langs.

• 29 Juni 2007 - 11:01

Fedderik:

@Hedser&Geartsje
    Tja, oud zeer, denk dat het meer een geval van aandacht te kort is. Vroeger altijd al op de 2e plaats gekomen, Maaike deed havo, Maaike zorgt er voor dat de familie Van der meulen niet uitsterft. Willem woont natuurlijk ook niet voor niets zo ver mogelijk bij Hedser vandaan. Die jongen voelt zich gewoon alleen daar in Leeuwarden, hij woont al weer bijna een jaar denk ik in zijn nieuwe huis en volgens mij is zijn bloed eigen broer nog niet eens langs geweest.....

• 29 Juni 2007 - 17:37

Mooie foto's
    Wie is die jongen met dat idioot lange haar die er telken bij staat?
    (Staat overigens erg goed :D)

• 06 Juli 2007 - 07:22

Gerard:

He Fedderik,

Ik zou gewoon die moord plegen net voordat jullie weggaan! Dan kunnen ze je nooit meer pakken.
    Zo te lezen heb je het goed naar je zin in Afrika (veel bier)

We wachten met smart op je nieuw verhaal.

Groeten Gerard

• 12 Juli 2007 - 12:33

Henk De Jong:

Hoi Fedderik,

Spelen ze daar ook Stratego....Ik vind het erg knap en moedig datje zo,n reis onderneemd. Ik hou je in de gaten. Jou Heit en Mem waren bij ons, op de nieuwe stek in Drenthe. Veel plezier daar en de zon schijnt hier ook. Heb je onze website gezien WWW.kleinwitteveen.nl

Doe de groeten aan alle bekende van mij. Heit en Mem ga je ook zien begreep ik. Ik sta volgende week weer voor de ANWB beschikbaar Als ik naar Zuid Afrika moet om te repatriëren moet ik je vast zien. Zo groot is het daar ook niet..........

Groet Henk....

Groet Henk