Italie en de Balkan - Reisverslag uit Sofia, Bulgarije van Fedderik Mei - WaarBenJij.nu Italie en de Balkan - Reisverslag uit Sofia, Bulgarije van Fedderik Mei - WaarBenJij.nu

Italie en de Balkan

Door: Fedderik

Blijf op de hoogte en volg Fedderik

28 Oktober 2010 | Bulgarije, Sofia

Gewaardeerde lezers,

Ik zal weer eens een stukje typen, ik zou vandaag hier een berg beklimmen maar het sneeuwt en regent hier. ( Sofia ) Is totaal geen punt, heeft zeker een aantal voordelen. Heb nu tijd voor uitslapen, kleren wassen, stukjes typen, etc. Enige minpuntje aan de regen is dat mijn kleren op het balkon eerder natter dan droger worden en ik nu de badkamer van mijn hostes heb volgehangen. En aangezien ik zo het vermoeden heb dat die wil douchen als ze van haar werk terug komt hoop ik nu heel erg dat alles dan droog is.

Maar wat de reis tot nu toe betreft, het grootste gedeelte van Europa hebben we weer achter de rug. Moet zeggen dat de Balkan mij meer dan goed is bevallen, misschien ook wel omdat ik hier echt met couchsurfen ben begonnen en veel super aardige open en gastvrije Balkanners ( of zo iets denk ik ) tegen ben gekomen. Ook de vrouwen zijn velemalen beter dan die in Italie of Frankrijk. Waren ze daar totaal niet in mij geintreseerd, hier is het helemaal tegenovergesteld. Ze zijn zeer in mij geintreseerd. Enige probleempje is nog dat ze ietswat moeite hebben zich te uiten en het dus niet echt laten merken of zien.....
Nee zeker in vergelijking met Italie is Balkan top. Italie was stom. Begon daar vol goede moed te liften bij een tol poort, ging niet heel goed. Stopte welgeteld 1 auto voor mij, was helaas de polite die mij niet lief vond en opdracht gaf onmiddelijk te vertrekken. Daarna nog een 2 uur ergens bij een rotonde halve km voor tol poort gestaan, daar stopte geen politie echter ook geen andere auto's. Kortom, ik stel steeksproefsgewijs vast dat Italianen niet lief en gastvrij zijn
Maar hier allemaal aardige mensen, van Josh en Georgia in Ljubjana en Jan, Milan en Dado in Zagreb tot Dimana in Sofia. Maar goed, zaterdag gaan we richting Turijke. Wordt nog wel een beetje een uitdaging gezien het feit dat Istanbul toch wel een beetje ver weg ligt en er niet echt een mooie rechstreekse weg heen ligt. Verder is het hier niet echt bijster bijzonder weer dus ben niet direct enthousiast bij het idee in mijn tentje aan de kant van de weg te moeten staan. Maar geluk moet je afdwingen.

Heb ik tot slot nog, voor de liefhebber, een paar Balkan lift tips, mocht je ooit zelf intresse hebben. Schade en schande wijs geworden zeg maar:

tip 1:
Liften in de Balkan is prima te doen zolang er auto's rijden. Als die schaarser worden of verdwijen wordt het liften ook ietswat lastiger.
tip 2:
Vertrouw nooit een vrouw uit Bosnie die je bij de volgende pomp gaat afzetten en je vervolgens bij een pomp een km of 10 van de snelgweg in een of ander gat dumpt.
tip 3:
Zorg dat je tijdens het voorstellen tijdig opmerkt dat de rechterhand van je chauffeur er niet meer is zodat je dan ook tijdig op links kunt over stappen.
tip 4:
Altijd blijven lachten en zeker geen foto's maken van Servische doane beampten die je eerst een half uur laten wachten en vervolgens je tas ondersteboven houden en jou dan alles weer laat opruimen.

O ja, heb ook nog wat foto's online gezeet, hierbij de link.
fedderik.mijnalbum.nl

Natte groet uit een Nat Sofia,
Fedderik

• 28 Oktober 2010 - 10:28

Aukje:

Er staat me iets van bij dat liften in Italië (net als in bv Zwitserland) verboden is... Misschien een rede voor de niet zo aardige mensen en politie?

Succes! tút

• 28 Oktober 2010 - 18:16

Fedderik:

Re Aukje,

Nope, mag alleen niet op de snelweg. Heb in milaan in een boekhandel de LP er even op nageslagen, volgens hen geeft een Italiaan liever zijn rechter arm op dan een plaatsje in zijn voertuig. Hoe ze dit weten is mij niet helemaal duidelijk maar zal wel in de praktijk getest zijn.

• 30 Oktober 2010 - 19:37

Geartsje:

Goed zo. Gewoon afdwingen dat weer. Hup, die tent in.

• 31 Oktober 2010 - 13:04

Marijke:

haha, jaa, italianen :-) Mooie mensjes toch?

Fijn dat het allemaal zo goed gaat! Veel plezier in Turkije.
    Ik had overigens de indruk dat je naar Zuid-Afrika ging en niet naar India/Nepa ;-)

• 10 November 2010 - 09:36

Henk(ie):

Hoi Fedderik, gehoord van heit dat je op reis bent. Veel plezier en ik ga je volgen. En wat de vrouwen betreft, geen vrouw is te vertrouwen behalve je moeder...

Hobes.

• 11 November 2010 - 05:22

Bas:

Leuk! Mooi heh, de Balkan. Wil er graag naar terug. Leuk om zo te lezen hoe jou lift in de Balkan is verlopen...

Succes met de overtocht!
    Bas